Mayong Cultural Walk

13 Comments

Mayong Cultural walk is an unique experience for your amazing local experience where you invited to visit a home family of Putu Artana and Ria in Mayong Village North Bali ( about 19 km south east of central lovina north Bali) for Walking tour through to the Countryside and Ricefields terraces.

Mayong Cultural Walk is relative easy walking tour provide for Experienced or inexperienced hiker or even come with children, It takes about 2 hours walking tour into pristine rain forest of tropical fruits plantations and Ricefields terraces.

See Reviews 500+ on TripAdvisor

Heidi H
Heidi H
2023-11-05
a beautifull day in Mayong De wandeling die ik samen met 2 jonge Duitse vrouwen onder leiding van Putu heb gemaakt, heeft een onvergetelijke indruk achter gelaten.Putu vertelt bevlogen over wat er allemaal groeit, van kruidnagel en vanille tot rijst, cacao en exotische vruchten.Hij laat je ook proeven en ruiken.Op deze manier is het een interessant verhaal waarbij je zintuigen geprikkeld worden.Ook vertelt Putu over zijn geloof en wat het betekent voor hem om Hindu te zijn. Na 3 uur wandelen stond er een heerlijke lunch voor ons klaar; maiskoekjes, tempe, sate, salade en rijst, klaargemaakt door Ria en de kinderen.Een fantastische wandeling!
Gilbert D
Gilbert D
2023-10-20
Prachtig, adembenemend uitzicht, geweldige gids en heerlijke lunch Vandaag de tracking gedaan samen met mijn vrouw. We werden om 13:30 uur verwend met een heerlijke lunch van Ria. Hierna nam Putu ons mee voor de tracking. Hij vertelde met zoveel gevoel voor humor en passie, dat zelfs ieder kleinste detail interessant bleef. Het uitzicht is adembenemend. Helaas werd het tegen het einde aan 34 graden, maar het was het zweten zeker waard!
Petra A.
Petra A.
2023-10-15
geweldige en liefdevolle culturele wandeling, heerlijke lunch 15 september 2023 Tijdens onze rondreis op Bali hebben we mogen genieten van de mayong cultural walk in het dorp Mayong door Putu, met als afsluiting een heerlijke lunch verzorgd door zijn vrouw Ria. Putu heeft ons door de jungle en rijstvelden geleid. Waarbij hij ons heeft meegenomen in zijn visie over de natuur, de cultuur en de Balinese tradities. Alles met respect en liefde voor de dieren, planten en spirits in de natuur. Medicijnen op basis van de planten, dat is een basis kennis voor de lokale bevolking op het platteland. Geweldig om dit hier te horen. Wat mij betreft een must-do tijdens je reis op Bali. Vanwege de hartelijkheid, de liefde en passie van Putu en Ria.
Ruud S
Ruud S
2023-09-07
Great experience as always! Putu and Ria play all the right chords. The journey with Putu is both entertaining and educational. He truly knows everything about the plants and animals and how to grow rice properly and provides excellent explanations, including their significance in the Balinese culture. And the sceneries are absolutely breath-taking. If you weren't already blown away by the walk with Putu, Ria's superb lunch completes the experience. The most delicious lunch in North Bali! Well-deserved 5-star rating and I highly recommend this to everyone!"
Miranda v
Miranda v
2023-07-24
Deze kennismaking met de rijstvelden, natuur, cultuur en eten heeft alles! Wat een team, Putu en Ria. Zij laten je kennismaken met de ervaring die Ria opdeed, toen zij voor het eerst naar de geboortegrond van Putu ging. Putu neemt je mee de natuur en rijstvelden in, waar hij met de nodige humor heel veel over kan vertellen. En bij wat er nu niet groeit of bloeit, tovert hij altijd wat uit zijn Dora rugzak om zijn verhaal te begeleiden. Bij hun thuis stond inmiddels de heerlijke rijsttafel van Ria klaar. Omdat we goed met ze in het Engels konden praten, konden ze ons ook vertellen waar ze vandaan zijn gekomen om hun onderneming samen op te starten. Prachtige ervaring. En echte aanrader. We hopen zelf nog eens terug te gaan.
JackHarmelen
JackHarmelen
2023-07-20
Great trip, great lunch Informative trip with a lot of information. The view gifs you nice pictures Also the lunch was great
Olivier C
Olivier C
2023-07-17
Amazing connection to the Balinese culture If you like nature, culture and authentic people, book this great walk into the Balinese nature to discover plants and rituals with great people. Putu and his wife are so kind !
jeroen_u_essen
jeroen_u_essen
2023-07-11
Great local experience What a great local experience! We were friendly welcomed by Ria and Putu, after which we did the walk through the local nature. Great views and tastes of local fruit and vegetables. All followed by a great lunch with local and fresh food! Highly recommended!
Sabine
Sabine
2023-07-06
Lærerigt Vi havde nogle skønne timer med Putu i rismarkerne og hjemme hos ham. Han tog sig god tid til at fortælle sine historier om kultur, tro og planter. Han gav plads til at der kunne oversættes for børnene bagefter. Hans konens mad smagte fantastisk bagefter. Helt klar anbefaling fra os.
berekoud
berekoud
2023-06-22
50 tinten groen Zeer leerzaam en leuk. Putu vertelt met de nodige humor over de rijstvelden en de plantages en de diverse planten die we onderweg zagen. Ondanks dat de rijst net geoogst was en het ook nog een beetje ging regenen was het erg mooi. En daarna een lekkere (op ons verzoek een vegetarische) lunch bij hem thuis. Klaargemaakt door zijn vrouw Ria.


What you will experienced on Mayong Cultural Walk?

 • Beautiful Ricefields Terraces

Ricefield is the most unique scenic panorama for tourist but for us rice is our main food and the major commodity. farming rice is very unique and cultivate. This short walk you will learn how the process for cultivate and farming the rice.

Note : Drone is Recommended! ( Please let us know if you bring Drone so i can show you perfect location for Drone).

 • Local Vegetation and Tropical Plants

Bali is riched by the local vegetation and tropical plants such as clove, rambutan, cocoa, pineaple, jackfruit, mangosteen, coffee, vanilla, durian and many more. along we pass through to the nature you will see encounter tropical plants and local vegetations.

 • Observe Local Life in the Countryside

Along the way walk through to the countryside and the ricefields terraces area if we lucky we could see the local people do their daily activities such as working in the fields or their daily way of life.

 • Introducing Medicine Plants and Spices

Natural medicine is the basic knowledge for the local people in the countryside, while the medical pharma cy is relative expensive, they still use the herbs and you will observe some kind of natural plants use for daily preventif medication.

 • Delicious Balinese Lunch 

and After the walking tour continued by Enjoy the Authentique Balinese Lunch at Putu Home cooked by his wife Ria.

The high light on Mayong Cultural Walk instead of the walking tour into the countryside and Ricefields is Enjoy the Delicious Balinese Lunch cooked by Ria ( wife of Putu Artana the Guide).

Utilizing The Local Produce

We try to use the local produce from our village such as vegetable, rice, palm sugar spice and herbs.

     

More information / Reservation

Feel free to contact us on 

E Mail : artana_ria@yahoo.com

Phone / WhatsApp : +6282340719179

Stay with us in Mayong Village?

We offer luxury accommodation next door of our family home and we are the host of the accommodation prepare for your Breakfast, Lunch, Dinner and other tour activities

https://rumahriang.com/

€50/Night included Breakfast

Categories: Uncategorized

13 Replies to “Mayong Cultural Walk”

 1. Our guide Putu enabled us to discover amazing ricefields landscape as well as medicinal and food plants. The visit was followed by a delicious meal cooked by his wife.

 2. Great Experience with Putu Artana youn learn alot about Bali. Don’t forget to have lunch with Putu after tge trekking at his family home cooked by his wife Ria. It is Delicious👌

 3. The cultural walk with putu was a very unique and informative experience. He explain alot about agriculture, plants and culture. The food cooked by Ria was delicious! Thank you very much, Ria and Putu. Warm Regards Sophia and Johanna

 4. The tour was beautiful and amazing. Putu has lots of great knowledge ofthe area and is great at answering any questions you may have. The highlight of the tour was the amazing lunch time back a ttheir home after the walk. Ria and Putu are amazing hosts and we truly enjoyed the conversation and food. This is the way to experience a real taste of the local food and people. We would love to spend more time with their amazing family

 5. Putu and his wife are really nice people.we had 2 hours walk, Putu told us many interesting things about fruits, trees, bakinese culture, he was wonderful and he knew everything we asked. Then we had amazing lunch at his home, coffee and friendly chat with putu and his wife. I really recommended this tour, it was the best day of our bali stay.

 6. Nice walk super enthusiastic putu. We were together with a french family and had great fun. Putu told us about fruits, ricefields and irrigation, the bali people, farming, medicinal plants and the bali hindhu religion. a wonderful lunch at Putu’s home by Ria was overhelming in taste and volume. an absolute must do when in the area

 7. It was an excellent experience with a very profesional guide, after our walk through the ricefields we had perfect lunch Thanks to Ria ( wife of Putu and cook of our lunch). Great Day!
  Thanks Frank

 8. We had a great time with Putu and Ria. My boy hadfun too. Putu explained very well on the plants and culture of Bali.very friendly couple, we felt very comfortable with them. The lunch Ria prepared was awesome. We all love it. Highly recommended

 9. Putu and his wife Ria are amazing. My boyfriend and i went on a private walk with putu and he told so nice. I would recommend this walk

 10. Putu and Ria were great host. The cultural, agricultural and spiritual education was so unique and sincere. A close look into balinese local life very well done by the family asa whole. So welcoming and accommodating. Loved the visit and would highly recommended this to anyone interested in the daily life of balinese people

 11. It is a beautiful experience to meet Putu and Ria with all their warmth they show you the surrounded and delicious local food of the countryside of the north Bali. We where amazed by the experience.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *